Home | Legende | Cavalerul Alb LEGENDE: Castelului Corvinilor | Corbului | Fantanii | Cavalerul Alb
   
  Cavalerul Alb
  Cetatea Devei 1850  

Era demult, dincolo de paduri nesfarsite, o imparatie ascunsa intre muntii cu creste inzapezite. Ape limpezi curgeau in cascade spre apa cea mare care trecea chiar prin mijlocul imparatiei. Sus, pe un varf de munte, imparatul isi avea cetatea, o cetate stralucitoare, inconjurata de ziduri inalte imposibil de cucerit. Era Cetatea Devei.
Nu departe de cetate, pe stancile ce se inaltau chiar din raul involburat, dainuia Castelul Cavalerului Alb.

 
Cetatea Devei cca 1850
  Imparatul din Cetatea Devei si Cavalerul Alb erau prieteni foarte buni. Cand turcii veneu cu nesfarsite armate pustiind totul în calea lor, armata Imparatului se supunea imediat Cavalerului Alb si impreuna spulberau puhoaiele de turci ale sultanului. Vazand cei doi buni prieteni ca turcii tot vin si vin si nu mai au liniste din cauza lor, au hotarat sa sape un tunel pe sub pamant, care sa lege Cetatea Devei de Castelul Cavalerului Alb. Astfel armatele lor se puteau deplasa foarte repede dintr-un loc in altul, fara ca turcii sa-i vada. Dar cum sa-l construiasca ? Si cu cine ? Si inainte chiar de a cadea la intelegere, turcii au venit din nou peste imparatiile lor.
 
Mai putin de o zi i-a trebuit Cavalerului Alb sa-i spulbere pe turci. Au cazut atunci prizonieri cati nu puteau sa incapa in cetate si in castel luate impreuna. Si i-a pus la treaba Cavalerul Alb: i-a pus sa-si faureasca mai intai unelte în fierariile lui, cu care sa sape apoi pe sub pamant tunelul care sa unesca Castelul de Cetate. Era în miezul unei veri fierbinti cand turcii s-au apucat de treaba si nu s-a scuturat inca frunza cand tunelul era deja gata. In ziua aceea, Cavalerul Alb cu suita lui, au pornit calare, prin tunel, spre Cetatea Devei, luminandu-si drumul cu faclii.   Castelul Corvinilor
  Din Cetate a pornit si imparatul cu suita lui, la fel , luminand drumul prin tunel cu faclii, catre Castel. Prizonierii turci carau fripturile, butoaiele cu vin si toate bunatatile din lume, iar cand cei doi prieteni si suitele lor s-au intalnit, s-a incins o petrecere care a tinut trei zile si trei nopti neintrerupt. Niciodata turcii nu au mai reusit sa cucereasca aceste locuri.
 
  Oastea otomana condusa de Mahomed Cuceritorul
  Sfarsit  
LEGENDE: Castelului Corvinilor | Corbului | Fantanii | Cavalerul Alb
   
 
   
     
  Contact Us | Terms of Use | Privacy Statement
Copyright © 2010 . All Rights Reserved.